Авточасти за ABARTH - онлайн магазин

Търсене на авточасти за ABARTH

История на ABARTH
Абарт (на италиански: Abarth) е бивш производител на спортни автомобили, основан от Карло Абарт и Армандо Скалярини на 31 март 1949 г. в Болоня, Италия.
Освен автомобили, компанията произвежда и ауспуси. В логото на компанията присъства астрологичния знак на Карло – скорпион.
В днешни дни марката е тунинг подразделение на Фиат, което модифицира моделите Гранде Пунто и 500.
Почти веднага след основаването на Абарт централата на фирмата е преместена в Торино.
На 15 април 1949 г. е основан състезателният отбор Скуадра Карло Абарт.
Фирмата тунингова предимно малолитражни модели на Фиат, както за ежедневно шофиране, така и за състезания.
През годините обект на модификация са също така Симка и Порше.
Собствена продукция на Абарт е Мономиле GT, която използва шасито на Фиат 600.
Скуадра Карло Абарт печели множество ралита и изкачвания през 50-те и 60-те години на 20 век.
За заводския карат пилоти от ранга на Тацио Нуволари, Ханс Херман, Йохан Абт, Валтер Рьорл и др.
Други отбори – като например Осела – също използват автомобили Абарт.
Първият успех на Скуадра Карло Абарт е дело на Гуидо Скалярини, син на Армандо, който става национален шампион на Италия.
Няма пълна статистика за победите на автомобили с марката Абарт, но само в рамките на 15 години – от 1956 до 1971 г. са регистрирани над 7300 победи.
Шосейните модификации на Абарт също печелят много фенове.
Разликите в между серийните фиати и модификациите са големи.
Нормален Фиат 500 има мощност на мотора 13 к.с. и максимална скорост от 85 км/ч, а версията Абарт е два пъти по-мощна с максималната скорост 118 км/ч.
Скоро след това се появява и модификацията Абарт на Фиат 850, който развива 200 км/ч.
На 31 юли 1971 г. Карло Абарт продава фирмата на Фиат, а спортния отбор – на Енцо Осела. Абарт се превръща в състезателното подразделение на Фиат и е под ръководството на прочутия конструктор на двигатели Аурелио Лампреди.
Така фактически продължава традицията Абарт да подготвя различни модели на Фиат за състезания.
В български ралита много победи постигат Фиат 124 Абарт и Фиат 131 Абарт, които печелят Рали България съответно три и два пъти.
Някои модели на Ланча и Аутобианки също се брандират като Абарт.
През 80-те години името Абарт се използва главно за да обозначи мощните версии на моделите, като например Фиат Ритмо 130 ТС Абарт.
През 90-те името е позабравено, а в първите години на 21 век с него се обозначават версиите със спортно ниво на оборудване на моделите на фирмата, като например Фиат Стило Абарт, Фиат Чинкуеченто Абарт и Фиат Пунто Абарт.
През 2007 г. марката Абарт е възродена с модела Абарт Гранде Пунто и състезателната версия Абарт Гранде Пунто S1000. Гранде Пунто Абарт, както и Абарт 500 са "чистокръвни" Абарт-и, за разлика от споменатите по-горе версии на модели със спортно ниво на оборудване.
Abarth има четири модела: Abarth Croma, Abrath 500, Abrath 500C и Abrath Punto Evo.
Безплатна доставка

Всички поръчки над 100 лева са със включена безплатна доставка до цяла България

Право на проверка

Всяка пратка може да бъде отворена и проверена директно в офиса на куриера

Право на връщане

Всеки продукт може да бъде върнат в рамките на 14 дни от покупката му

Оригинални

Оригинален произход и гаранция за качество на всичко авточасти


Авточасти

от

kolite.bg

- амортисьори, съединител, носачи, дискове, накладки, филтри, шарнири, биалетки, тампони, ремъци и др.

Ние от КОЛИТЕ.БГ сме директен вносител на авточасти и консумативи за всички марки автомобили на лидери в производството като: LUK, SACHS, VALEO, BOSCH, TEXTAR, ATE, TRW, CONTINENTAL и много други. Ние ще ви предложим най-добрата цена спрямо пазара в България. Авточастите имат гарантиран произход, качество и гаранция.

Онлайн магазин kolite.bg е платформа за резервни авточасти за коли.

Основната ни дейност е внос и дистрибуция на части за всички марки автомобили. В нашата страница може да намерите над 300 категории с
части
за вашия автомобил на световно известни производители. Ясно ценообразуване. На нашата страница ще намерите само крайни цени с включен данък добавена стойност. При нас няма заблуждаващи промоции, задраскани числа, червени проценти или подвеждащи намаления. Провеждаме задълбочена консултация при всяка една поръчка. Проверяваме техническата съвместимост за избран продукт и даваме професионален съвет, който е ориентиран в полза на клиента и неговия информиран избор. Избягваме сложните изчисления на теглото на всяка пратка и е без значение дали се изпраща до удобен офис на куриерска компания или до частен адрес. Таксата за доставка е само 5.90 лева или е безплатна, когато общата сума на конкретна поръчка надвишава 100 лева. Съществуват определени изключения, които важат за професионални клиенти и при търговия на едро. Разполагаме с над 800 000 продукта, които могат да бъдат доставени в рамките само на няколко работни дни.
Pagespeed: 0.0096 sec